Rocket Room

www.rocketroom.se


A hell of a dressmaker!


Keneleys finalcollection från Project Runway -09

Ni har väl inte glömt Kenely från Project Runway? Oavsett, spana in Kenley Collins site. Hon fick inte den bästa kritiken när hon kom trea i finalen, men jag personligen älskar hennes stil och tycker att hon är en "Hell of a dressmaker"! Love love looove! Priserna är dock inte lika loveley...

Klänningen; "Forgett me not" är min absoluta favorit!
- som en dröm!

Xoxo


Coco Chanel

eg. Gabrielle Bonheur. Var kvinnan som gjorde det pojkaktiga mer kvinnligt och stilfullt än någon kunnat föreställa sig. Hon började med små hattar i kontrast till de stora, Hon gav oss begreppet och fenomenet LBD; "The little black dress" Hon var först ut att göra mode sportigt, inspirerat av segling och lade därmed grunden för sailor-stilen som än idag återkommer varje år. Hon klippte sitt hår kort och i allt hon gjorde återspeglades ett av hennes mest kända citat:

"Om det inte är bekvämt kan det aldrig vara lyx"Coco Chanel, född Gabrielle Bonheur 19 augusti 1883 i Saumur, Maine-et-Loire i Pays-de-la-Loire, Frankrike, död 10 januari 1971 i Paris, var en fransk modeskapare. Chanel grundade sitt eget modehus, Chanel. Hon gav världens kvinnor bland annat "den lilla svarta" och parfymenChanel No 5 även en känd väska, 2.55, blev gjord i februari 1955. WikipediaI höst kommer en film som speglar coco's liv och berättar om hennes bakgrund. Huvudrollen spelas av Audrey Tatou (Amelie från montmarte), regisör är Anne Fontaine. Filmen har premiär 18 september.

Porträtt av Coco Chanel

COCO – LIVET FÖRE CHANEL bygger på L’irrégulière, biografin av Edmonde Charles-Roux, och berättar om modedesignerns tidiga liv.

Porträttet av Coco Chanel visar en kvinna som kommer från knappa omständigheter, som är självlärd och har en unik och exceptionell personlighet. En kvinna som kommit att bli en symbol för framgång och frihet, en kvinna som skapade den moderna kvinnan efter att först själv ha visat vägen.

Under inspelningen har teamet genom Maison CHANEL och Karl Lagerfeldt fått tillgång till Chanels arkiv och kollektioner.

bio.nu


Coco avled 1971. Idag drygt 40 år senare är CHANEL ett av världens största och modehus och drivs av designern Karl Lagerfeld.


"I Dont do fashion I am fashion"

/Coco Chanel

 

- Till minne av Gabrielle Bonheur!


My baby Jo Vintage

n´ old favorite...http://www.mybabyjo.com

xo

Burlesque night!http://www.myspace.com/frauleinfrauke

- Enjoy!

Long time no see!En skön sommar... Ni som känner mig vet att jag inte gärna använder strumpor och skor. De gör Ray Collins Hot club's "Barefoot" extra trevlig!

xoxo
- P.D!

RSS 2.0