Bakdag

Ledig dag. Jobbar med plaggskisserna till freshfish och bakar en kaka som pojken frågat efter i flera dagar. Kanskeden mest nostalgiska kakan av dem alla, radiokaka. Nu står den i kylen och kallnar...

RADIOKAKA

Ingredienser

ca 20 skivor

150 g smör
300 g mörk eller ljus choklad
1 dl florsocker
1 msk pepparkakskrydda
2 äggulor
20 kex, typ Mariekex

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Bryt chokladen i bitar. Lägg ner dem i smöret och rör tills de smälter. Rör ihop florsocker, pepparkakskrydda och äggulor. Rör ner den ljumma chokladsmeten. Klä en avlång form, ca 1 1/2 liter, med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten. Varva sedan kex och smet. Avsluta med smet. Låt stelna i kylen över natten. Skär kakan i skivor med vass kniv.

Tips!

Kakan går bra att frysa.


Receptet hittade jag på: http://www.arla.se

- Take care!

fresh fish 2010

 


http://www.freshfish.se/


xoxo


RSS 2.0