Viksta veteranmarknad!

Idag var det marknad i Viksta. Jag hittade en massa fina saker trots djup lera som letade sig ner i mina converse. Det första jag fick syn på var denna rosa Juicepress. Tyvärr fick den inte följa med hem, 600 kr var lite för dyrt.

 

Juciepressdrömmar...

 

Men det blev endel andra roliga prylar. Jag köpte en korgväska i vit plast, en fransk filmaffisch och ett brevställ i teak. pojken köpte en Essem hatthylla, en string hylla, en picknick-väska en ljuststake med plastband, en termos och en galghållare att sätta på väggen!

 

fina fynd!

 

Picknick dag's...

 

Ikväll står det mellan Eva Eastwood på Katalilna, Trouble three på spårvagnsmuseet eller Lillytown cruisers... Vi tänkte sova på saken under en eftemiddags lur.  Sen får vi se vad blir!

 

- Rock n'roll kontroll!


Let's go rockin' tonight...

 

 

xoxo


Vårens första tur!

 

 

Igår åkte vi vårens första tur med Plyman, som nu är hemma efter en lång vinter. En tur förbi korvkiosken och sedan ner till sjön... härligt!


Skodd för Rock 'n roll!

 

Klickade hem dessa godingar för en liten stund sedan!

Åhh... Jag vill ha dem på mina fötter nu kan inte vänta!

 

Saddle shoes are formal two-toned leather footwear, the normal coloration is white and black , although other colorations are frequently sold. The toe and back of the shoe are white and the name comes from the saddle of black leather on the middle part which has the eyelets. Saddle shoes are worn by both men and women in a variety of styles ranging from ultra high platforms to golf cleats. Saddle shoes were often worn by women mainly girls of the 50's with skirts, a white blouse and bobby socks.

http://en.wikipedia.org

Lite nördig fakta, men nog så intressant!


Pucko, Snoddaskepa och äkta Ray-Han's!


Idag lurade jag med pojken in till stan för lite shopping, men det blev mest han som shoppade. Jag köpte en ny pennkjol för min hemsydda gamla trasa har helt tappat formen. Pojken köpte en vit Gubbkeps som han letat efter i månader sedan han uppäckte att hans idol Gösta "Snoddas" Nordgren hade just en vit kepa.Sedan bjöd pojken mig på min första Pucko i Gamla Stan. Självklart i glasflaska och inte i en sådan pappersförpackning som nu har blivit på modet! Gubbkepsen inhandlades på Hattbaren, Götgatan.Pojken köpte även en Pilotjacka i skinn från Vailent, Carlings samt nya solbrillor från märket "Ray-Han", Colorez.Min pennkjol kommer från Pinup Couture, Sivletto!

April, April!


...April, det gör ingenting att vintern varit svår. April, när du nu till sist slår ut ditt blonda hår!...

 

 

I vår vill jag gå med ett par äkta riktigt snygga Saddleshoes! Tycker det är de absolut mest fotriktiga en femtiotalsprinsessa kan ha... Tills jag får tag i ett par av dessa spelar jag Siw Malmquist med April April i grammofonen.


Jukeboxnight


Igår var det glass, pilsner och Jukebox för hela slanten! I goda vänners lag förstås. Plattan som snurrade varmast i Wurlitzern var Gunnar Kinch's Orkester med
"Bop-a-Lena".Rock on!

Lopping i Solna!

 

Idag har pojken och jag varit på Mega-loppis i solna. Jag hittade först ingenting. Men när vi var påväg att gå, fick jag syn på ett förkläde för 30kr. Pojken fyndade massor med prylar, en gammal högtalare, en kokett-termos med intakt ettikett, tre EP-skivor och en enorm strålkastare som suttit på "Folkan".

 

 

På hemvägen stannade vi på vår Onsdags loppis som har öppet även på lördagar. De hade fått in gamla knapp-kartor från 50- och 60-talet med både glas och plastknappar. De kostade 5 kr styck! Sedan hittade jag ett gult bommullstyg med svart och vitt paisly mönster för 25 kr.

Perfekt till en sommarklänning!

 

Vippig kjol vill jag ha!

Sh.. Loppa Safe!Hot Roddin Lager

Måste tipsa alla Guy's and Doll's om en Hot Rod-öl som just nu säljs på systembolaget under en bergränsad period.  Den heter Pistonhead och är lika flådig som god! En låda rockar loss på 275 pesetas, och innehåller 24st riktigt goda öl!Skål!

Wish I were somewhere else...

 

 

Idag börjar Viva LasVegas Rockabilly weekend och, Åh vad jag önskar att jag var där nu!

19°c varmt, bra musik och bra folk...

Pojken och jag har pratat om att åka nästa år när jag fyllt 21. Det vore underbart!

 

Glad Påsk!


RSS 2.0