Live and Jive!


Birthday!


Fyller 20 idag! Har redan varit på Bolaget och köpt rosa champagne. Köpte Rotari, har inte provat den förut men den funkar nog. Kassörskan gratulerade mig, och bjöd på påsen! Sedan köpte jag en bok på Pom Pom Parlour som heter "Äg mig bind mig! - En bok om underkastelse och dominans" Som en födelsedagspresent till mig själv. Har redan börjat läsa den och jag är fångad... ikväll ska jag och pojken dinera på Higgins!


 

xo


FreshFish i bild


Här kommer lite bilder från mässan...


Fotad av Metro


Min monter


Intervju med GP


My stuff


Min outfit på visningen


klänning från TOTA


TOTA årets vinnare av Fresh Fish 2010

Fresh Fish 2010. Dag #3

Mässans sista dag. Idag ska årets fisk utses! Vi kom aldrig iväg på BeyondRetro-festen, det gick inga vagnar och jag var rädd att inte komma hem inatt. Men idag ser det mycket bättre ut. Solen skiner redan så jag tycker alla som är i Göteborg ska bege sig till Eriksbergshallen ute på Hissingen.

See y'all!

Fresh Fish 2010. Dag #2

Good Morning!

Jag känner mig nöjd med gårdagen, men hoppas på mer besökare idag. Just nu står hela göteborg stilla på grund av snökaoset! Började sätta upp håret i victory rolls men insåg att jag glömt packa ned min hårnålar! Så nu sitter jag här med en på vänster sida. Därför lägger jag upp en liten film om hur man snyggast sätter upp Victory rolls!Xoxo

One day you'r in, next day you'r out!

Dagens Metro:


"Amelie Hjort har med sig ett tiotal outfits som hon ställer ut på Fresh Fish. Hon inspireras mycket av 40–talet och 50-talet, och i kollektionen som hon kallar ”Just for fun” finns bland annat ett par svarta tajts i fuskskinn, vi-
da sailorbyxor med guld- manschetter och siden-klänningar à la 40-talets Hollywoodglamour. – Det är dressat och
snyggt och med lite skinn - accessoarer. Så att det känns nytt även idag. Det är väldigt inne med skinn just nu."

Min klänning hamnade på bild på GP.se!Se mer om FreshFish på GP.se!

Auf widersen!

Fresh Fish 2010. Dag #1

Mässans första dag! Igår byggde vi monter hela dagen, Metro kom förbi och intervjuvad mig! Det skulle komma i tidningen idag... Har inte fått tag på den än. Göteborgsposten fotade i min monter också, men jag var inte med på bild, och tur var väl det. De hade rubriken "Mycket 80-tal på modeveckan" som rubrik. Emma, min assistent, har fotat massor. Till och med när Metro fotade mig. Så fort jag får tag på lite bilder lägger jag upp dem! Nu ska jag borsta tändera, ta på mig heelsen och gå ner till Eriksbergshallen!

Puss

Skepp å hoj! -igen...

 

Vi se på Styr-bord Ba-bord!

My kind of ideal

wah waah whoom...

När min mormor var ung på 40-talet, fanns det piller man kunde äta som skulle ge mer hull på magen, för det ansågs som fint. Marilyn Monroe var en storlek 38 och Sophia Loren... Jag låter hennes bild tala för sig själv. Jag tycker att både hon och Monroe är otroligt vackra ovan. Det har byst, midja, och höfter. Precis som en Kvinna ska vara!

- Good night you all real women!
And all you boys, dudes and cats who knows to appreciates us...

Dags att packa pappas Volvo!


Nu är Mässan närmare än någonsin och imorgon rullar vi mot Göteborg. Har lite handsömnad kvar, för övrigt är det packning som står på dagens To do list. Hämtade klänningarna hos sömmerskan i måndags, Och har börjat fundera på att byta den outfit jag planerat ha med på visningen.

Var just inne på FreshFish.com och såg att det presenterat årets jury!

Årets Fresh Fish utses under mässans sista dag av den prominenta Fresh Fish-juryn, som i år består av:

Amanda Berg
Metros moderedaktör i Göteborg och välbesökt modebloggare sedan tre år
tillbaka med Göteborg som bas. Har även designat smycken för Mi Lajki,
kläderkollektion för Bik Bok, är modell och dj.
http://www.metrobloggen.se/amandaberg

Katrin Linhard
Modechef Nelly.com Female Apparel. Katrin har ansvar för
tjejklädesavdelningen på Nelly.com som innefattar över 250 varumärken.
Hon har också hand om alla Nelly's egna varumärken och egenproduktionen.
http://www.nelly.com

Mattias Lind
Designer och grundare av Julian Red. Från början ett renodlat jeans
märke som nu expanderar internationellt med hela kollektioner för både
kille och tjej.
http://www.julianred.com


Rasmus Wingårdh
Kläd designer, tidigare Filippa k's chefdesigner för herr, numera aktuell med "project nn.07". Grundare och ägare av varumärket Simplicite compliquee.
http://www.projectnn07.com

Xo

På fast mark med vind i seglen!

Min jungfruresa är över och jag har stigit i land för att gör klart det sista inför FreshFish-mässan. På Torsdag packar jag och min far bilen, och rullar mot Göteborg. Mässan startar på fredagen och håller öppet från kl:10 varje dag till och med Söndag. På Tisdag fyller jag 20 och firar med pojken! Det slog mig att jag innan 20 hunnit sy och fått tillfälle att visa upp min första provkollektion! - Go PD!

Xoxo!

Skepp å hoj!I helgen blir det Sjömansklänning på, när Wheels Nats Winter, kastar loss och kryssar över östersjön!


- O Boy, O boy!

Trying to "Make it work"

På papper ser det ju inte så svårt ut...

 

 

Men att sy i fuskskinn med stretch utan skinnmaskin, eller i allafall utan "Teflonpressarfot" som är ett nytt begrepp för mig, är inget jag ens skulle rekommendera till min värsta fiende!  Men skam den som ger sig! I will make it work!

Kind regards!

Bättre sent än aldrig!

Den 28:e Januari firade Pojken och jag 6 månader tillsammans…


Med söndagsporslin och finglas. Xanté och Rabarberpaj. Dessert tallrikarna är engelsktporslin som kommer från min fars barndomshem, Vicknings gafflarna kommer från min Mormor och morfar. Kaffekopparna är stämplade "Uppsala Ekeby" Köpta på loppis.

"Vickning kallas en måltid som äts framåt småtimmarna eller natten. Janssons frestelse eller pytt i panna var förr vanliga rätter. Vanligast numera är ost och kex eller något annat lätt. Vickning bjöds förr som avskedsmåltid då gästerna ofta hade lång väg att färdas hem och är en sedvänja som innebär att man ofta bjuder sina gäster godnatt med ett mål mat."

http://sv.wikipedia.org/wiki/Vickning

XOXO

RSS 2.0