Sunny day's!

 

Solen skiner igen! En del flickor samlar på skor andra på hattar, men jag samlar på solglasögon från 40- och 50-talet! Min samling är inte så stor, än. Men här är några av mina favoriter!

De pärlemofärgade med fjärilsformade glas såg jag på www.luisaviaroma.com och är från ROBERT LA ROCHE. Det fanns endast i ett ex och kostade runt 2300:- Men idag önskar jag ändå att jag på något sätt tagit mig råd att fått bära dem på nästippen, för jag har inte hittat dem någon annanstans!

De grå/svarta med tillhörande fodral fick jag av Pojken i födelsedag's present. Jag tyckte de skulle bli tip-top att ha med mig på alla crusingar och bilträffar i sommar, eftersom de hade ett så fint fodral. Tyvärr är det styrka i glasen så man blir mest snurrig i huvudet av dem.

De bruna har jag köpt på tradera och är de jag använder mest! Men I helgen blir det Wärstamarknaden. Kanske blir det ett nytt par till min samling?

The sun is shining. While some women collects shoes or hat's, I collect sunglasses from the 40's and 50's. My collection is not that big, yet. But I wanted to show you som of my favourites. Som are min and some I wish I had!

Esther, always instyle on the beach!


Idag inhandlade jag en vinröd baddräkt inför sommaren 2010
självklart märkt; Esther Williams!

Esther Jane Williams, född 8 augusti 1921 i Inglewood, Los Angeles, Kalifornien, USA. Amerikansk skådespelare och simmare. Redan som 15-åring vann hon simtävlingar och hoppade av skolan för att medverka i en populär "vattenshow"...

Ingen har väl missat att hon idag designar baddräkter i eget namn.
Vilken kvinna kunde inte vara mer skapt för jobbet?

Lika elegant nu som då...

"I can't remember a time when I wasn't in a swim suit. There were all those hours and weeks and years of competitive swimming - and 'magic movie swimming!"

Love,  Esther Williams


 

Today I both a bathingsuit designd by Esther williams.

I can't imagine a women that would be more cut out for the job!

 

- See ya'll at the beach!


Loppisfynd!


Loppis i Dalarna idag, hittade en bunt med fina mönster. Troligen sent 50-tal eller tidigt 60-tal.Sen köpte jag 3 ägg formar från Nils Johan. Påminner om "Pyttan" Men hittar inget namn på dem, det enda som står på dem är "COLOMBIA Nils Johan Stainless Sweden"

 

 

 

Så blev det en Perstorp-pall till köket, som just nu är under renovering. Pallen verkar ha stått i någons källare eller garage, för den har en och annan färgfläck men de går nog bort!

 

 

I did som second-hand shopping today, and found som really nice things. Two sewing pattern's that I belive is from the late 50's or erley 60's. Three eggforms and a step stool!

Gammal trasa, gamla knappar blir en ny klänning!

 

Idag hittade jag en gammal klänning efter min mormor som passade perfekt. Knapparna kändes lite tråkiga, så jag bytte ut dem mot några bambu-knappar jag haft liggande och velat använda länge!

 

gamla knappar...

- Nu saknar jag bara ett fint skärp att sätt i midjan!

Today I found a dress that my grandmother wore in the 50's. It fits me perfect but the buttons felt a little bit boring, so I replaced them with a couple of bamboo-bottons that I had laying around. Now, all I need is a nice belt that matches!

xx, P.D!

Online vintage...


Idag vill jag tipsa alla 50-talsprinsessor därute om en underbar site jag upptäckt...http://www.queensofvintage.com/

Varje dag bjuder den på nya intervjuer, bloggar, tips på mode och interiör, som har med vintage att göra.

- Allt det där som ger massor med inspiration!

Mama can I go out tonight?

Ikväll spelar Imelda May på på Göta Källare! Time: 19.30 Price: 250:- Age: 18
Billjett fixar du här!

Deluxe Shopping!Såg just att Sivletto fått in denna sockersöta kofta från EC star. - Den vill jag ha!Sen vill jag tipsa alla Teddy girls, 50's nerds och andra fina flickor att Top shop just nu säljer dessa Bobbysocks för bara 59:- eller, Köp 3 för 2! Själv slog jag till på två par vita och ett par persiko färgade. Sockorna finns i flera fiina färger som svart, röd eller plommon. Perfekt till mina saddles i sommar!

Female workwear!

Igår var jag på Vernisage på Galleri Moln på marken. Utställaren heter Lotta Barlach och visar upp sitt märke "Lotta female work and play" Jag har jobbat som assistent till Lotta under våren, och har varit med och tillverkat några av outfitsen...

Photography: Linn From, School of Fashion Photography

Om ni har vägarna förbi Östermalm tycker jag ni ska titta in på Skeppargatan 29!

http://www.lottafemaleworkandplay.se

No TV

 

Onsdag var en TV-fri dag på 50-talet, så Idag är TVn avstängd och jalusidörrarna stängda!

- Klarar ni en hel dag utan television?

xo


RSS 2.0