Sommar kalendern! #3


 

27 AUGUSTI, VÄSTERÅS!

 

 


Kungligt Vintage!

 

I början av sommaren besökte jag en utställnig på Livrustkammaren i Stockholm som går under namnet: Kungligt Vintage. Där  de visar klänningar från 1905 - 1975 med betoning på 50- och 60- tal. Det bästa jag sett på länge! Så otroligt många vackra klänningar. Jag rekomenderar alla att gå och se denna fantastiska utställning!

 

Dräkt från 50-talet uppsydd av Märthaskolan, efter orginaltoil [toall] från Modehuset Dior.


"Märtis", Märthaskolan var en sömnadsskola som öppnade i Stockholm 1927. Den fick sitt namn från den modeintresserade prinsessan Märtha, dotter till prinsparet Carl och Ingeborg. På skolan fanns också en fransk avdelning med modeller sydda efter originalmönster från Paris. Märthaskolan blev Kunglig Hovleverantör 1929 och hade täta förbindelser med Paris och franska modehus som Dior, Chanel och Balenciaga. Skolan upphörde 1975 i en tid då exklusiva kläder fick ge vika för konfektion.


 

Varje monter var färgkordinerad efter olika teman ex. de ljusa plaggen i en vintrig norrlänsk skärgård. Tunnelbanan symboliserade underjorden osv.


 

Dior.



 

Festklänning i krusterad spets.

 

 

klänning med kappa som Prinssesan Sibylla bar under dagen vid Kung Carl Gustaf's student 1966.

 

 

Fascinerande konstruktion från 1948.

 

 

Mina två absoluta favoritklänningar var dels den ovan Sidenklänning med grå sidenrosor. applikationer och rött tygskärp, från 50-talet. Favorit nummer två, var denna vackra rosa klänning som princessan Sibylla bar vid princessan Margahretas bröllop.


 

Läs mer om utställnigen här: http://www.kungligvintage.se

 

 


I djävulens lyckonäste!

 

 

Härom veckan var jag inne i stan spanade in Devil's Delight på Katarinabangata. De har verkligen allt en fröken kan önska sig. Vintage korsetter, lackskor och söta hattar. En riktig drömbutik! Jag kommer definitvt tillbaka för att köpa en av de söta sailorblusarna ni kan skymta i bild längst ned.




Grillat på Menyn!

 

 

I helgen provade jag och pojken en av våra Snapphanegrillar på balkongen! Snapphanegrill, är en elgrill som tillverkades av Nils-Johan i flera färger. Den fungerade superbt! Marinerad fläskarré med ungsbakad potatis och bearnaise sås som tillbehör.


RSS 2.0