Megaloppis!

 

I helgen var det megaloppis i solnahallen...

 


 

Jag fick dethär fantastiska förklädet av pojken... 

Sedan slog jag till på denhär fina vinkorken som jag har spanat på flera gånger på denna loppis.Designad av Lisa Valtiery, West Germany. Efter att jag har googlat runt lite på namnet har jag hittat fler olika varianter på ebay...


 

Bästa köpet blev det här fina toalettbordet. Har länge tittat efter ett toalettbord till vårat sovrum, och när jag fick syn på detta var det kärlek vid första ögonkastet!


Razzel dazzel!


Idag när jag kom hem, hade pojken varit på sin vanliga Onsdags-loppis och fyndat denna stereo från 1959!
 

Tyvärr fungerade bara en högtalare men som ni kan se på bilden är han i full gång med att hitta felet...
Ny favorit butik!

 

Av en slump sprang Pojken och jag på: Americana Classic Vintage, som ligger på g:a Brogatan i Stan. De säljer typiskt amerikanska plagg - vintage!

 

Pojken hittade två pendleton skjortor en med kort och en med lång ärm.

Gina som driver butiken, var genuint trevlig och berättade allt hon visste om alla plagg vi tittade på!

 

Själv slog jag till på ännu ett förkläde till min samling. Det har fyra fickor med texterna: Tips, complains, suggestions och compliments!

Läs mer om Americana classic vintage här!

 


Övergivet:

Har just sett en dokumentär på kunskapkanalen om ekonomihistorikern och fotografen Jan Jörnmarks arbete med att dokumentera ett övergivt sverige. Efter andra världskriget tog industrierna fart och framtidstron var stark, något som höll i sig fram till slutet på 1970 talet då de så kallade rekordåren fick sitt slut.

Rekordåren betecknar de i Sverige ekonomiskt framgångsrika åren efter andra världskriget, fram till oljekrisen ca 1973-74. Ursprungligen var rekordåren en samhällskritisk benämning på åren kring 1968-70.

Under rekordåren förverkligades många idéer kring folkhemmet och välfärdsstaten som kommit fram under 1920-talet och 1930-talet. Den ständiga tillväxten gav utrymme för en rad sociala reformer och höjning av levnadsstandarden. Rekordåren har i flera avseenden kommit att få något mycket positivt över sig, att liknas vid bilden hos många av 1950-talet i USA eller den gängse bilden av Wirtschaftswunder i det dåvarande Västtyskland. Tiden präglades av stabil tillväxt, d.v.s. inga större ekonomiska kriser och jämn inflation. Tillväxten var stark i hela Europa...

Lär mer om rekordåren här!

Att se alla folkparker, industrier, kontorslokaler och bostadshus som lämnats åt sitt öde att vittra av fukt, täckt av graffiti och ogräs får mig förundrad och jag kan inte låta bli att drömma. En dröm jag har haft i flera år är att en dag rädda en folkpark...

Se hela dokumentären här!


Besök även http://www.jornmark.se/ för mer bilder...

RSS 2.0