Modeveckan har börjat...


Som ni vet har jag börjat assistera MrsMurphy! Just nu är det fullt upp inför Nordic Shoe & Bag Fair som arrangeras av agenturföretagen nästa vecka där MrsMurphy har stylat sin egen bar! Idag passade jag på att möta upp min modetjej Julia för ett glas bubbel på Berns samtidigt som vi spanade in stockholms modemaffia!

 

 


Ask Me Makeup!


Vill tipsa alla fröknar om förtjusande Ask Me Makeup...


Oavsett om jag ska på Maskerad, fin middag eller bara vill ha lite vardags inspiration så klickar jag runt på Ask Me Makeup för Tip's och Råd. Filmerna är super roliga och Amy B her self är mycket nogrann med att förklara vilka produkter och tekniker hon använder!


Formex!

Sitter på pressfrukosten inför formex 2012!


ASC Vinterfest!

 

 

Vinterfest på ASC igår. Snakebite blev magsjuka och vem ringdes in på planen? Ingen mindre än Peter Sandberg med sina snubbar! Grymt rolig kväll med vänner jag inte träffat på mycket länge...

 


DaisyDapper släpper egen kollektion!

 


Grattis Matilda! Längtar efter att se vad du har hittat på och hoppas det blir succsé!
Läs mer om DasiyDapper SS2012!


Vintageshopping Deluxe: Stockholm

 

Jag får ofta frågan vart jag hittar mina klänningar. Ni som följer mig på bloggen har nog fattat att jag och pojken går en hel del på loppisar i närheten där vi bor. Och med lite tur kan man göra riktiga fynd där, men när jag verkligen är sugen på att köpa en vintage klänning har jag tre butiker jag verkligen gillar!

Repris – Bondegatan 48. http://www.repris-stockholm.se

Butiken jag rekommenderar alla vintage frälsta flickor. Här kan man köpa fina klänningar, 50- till 80-tal, men även Möbler och en del herrkläder för en billig peng! Spana in denna sommarklänning med koifiskar på som kostade ynka 250:-

 

Hit tar du blåbuss 3 från Slussen (Katarinavägen) mot Södersjukhuset. Kliv av vid Åsögatan. Tisdag - Fredag: 13-18, Lördag: 12-16

 

 

Lisa Larsson – Bondegatan 48. http://www.lisalarssonsecondhand.com

Vägg i vägg med Repris ligger Lisa Larsson där kläderna ligger i drivor och högar. Lisa säljer secondhand från 30- till 70-tal. Och nyare märkes kläder. Här kan du hitta en genuin tyllkjol en trevlig vardags blus eller en fin festklänning.

 

Hit går du efter ditt besök hos Repris... Tisdag - Fredag: 13-18, Lördag: 12-15

 

Old Touch – Upplandsgatan 43. http://www.oldtouch.se

Otroligt vettiga priser för att ligga innan för tullarna, det gör att man nästan alltid lämnar butiken med en ny handväska eller ett fint skärp. Bra utbud av gördlar, korsetter och accessoarer men även kläder, prylar, skor och textilier. Här kan du hitta vintage från så sent som 1890-tal och tidigast 70-tal.

 

Hit tar du tunnelbanans gröna linje till Odenplan. Måndag - Fredag 11-18, Lördag 11-15.

 

Är du den som aldrig hittar något på second hand? Kolla med butiken vilka dagar det tar emot nya grjer och kom ofta och gör besök. Fynden blir sällan liggandes. Sedan tycker jag att även om det är vintage så är det inte värt hur mycket pengar som helst, det är trots allt secondhand. Är det fula fläckar och stora hål i tyger som måste lappas? Påpeka det och försök få till ett bättre pris! Speciellt på loppis och marknader. En bra sak är att fråga "Har du provat att få bort denhär fläcken?" Oftast har den som säljer inte tid med sådant extra arbete... och ger dig ypperligt tillfälle att pruta!

 

 


Ny på drömjobbet!

 

Har äntligen kommit igån med mitt nya jobb som Designassistent åt Malin Ehlin på Mrs Murphy!

 

 

Igår var tillklippnig av hennes Dangerous dresses som jag skall sy upp i fortsättningen...
Klänningen på bilden heter Sailor och finns att köpa hos bl.a. DaisyDapper! Där kan du spana in fler av Mrs Murphy's klänningar. Spana även in MrsMurphy.se för att se fler av hennes fantastiska alster!

RSS 2.0