Vintageshopping Deluxe: Stockholm

 

Jag får ofta frågan vart jag hittar mina klänningar. Ni som följer mig på bloggen har nog fattat att jag och pojken går en hel del på loppisar i närheten där vi bor. Och med lite tur kan man göra riktiga fynd där, men när jag verkligen är sugen på att köpa en vintage klänning har jag tre butiker jag verkligen gillar!

Repris – Bondegatan 48. http://www.repris-stockholm.se

Butiken jag rekommenderar alla vintage frälsta flickor. Här kan man köpa fina klänningar, 50- till 80-tal, men även Möbler och en del herrkläder för en billig peng! Spana in denna sommarklänning med koifiskar på som kostade ynka 250:-

 

Hit tar du blåbuss 3 från Slussen (Katarinavägen) mot Södersjukhuset. Kliv av vid Åsögatan. Tisdag - Fredag: 13-18, Lördag: 12-16

 

 

Lisa Larsson – Bondegatan 48. http://www.lisalarssonsecondhand.com

Vägg i vägg med Repris ligger Lisa Larsson där kläderna ligger i drivor och högar. Lisa säljer secondhand från 30- till 70-tal. Och nyare märkes kläder. Här kan du hitta en genuin tyllkjol en trevlig vardags blus eller en fin festklänning.

 

Hit går du efter ditt besök hos Repris... Tisdag - Fredag: 13-18, Lördag: 12-15

 

Old Touch – Upplandsgatan 43. http://www.oldtouch.se

Otroligt vettiga priser för att ligga innan för tullarna, det gör att man nästan alltid lämnar butiken med en ny handväska eller ett fint skärp. Bra utbud av gördlar, korsetter och accessoarer men även kläder, prylar, skor och textilier. Här kan du hitta vintage från så sent som 1890-tal och tidigast 70-tal.

 

Hit tar du tunnelbanans gröna linje till Odenplan. Måndag - Fredag 11-18, Lördag 11-15.

 

Är du den som aldrig hittar något på second hand? Kolla med butiken vilka dagar det tar emot nya grjer och kom ofta och gör besök. Fynden blir sällan liggandes. Sedan tycker jag att även om det är vintage så är det inte värt hur mycket pengar som helst, det är trots allt secondhand. Är det fula fläckar och stora hål i tyger som måste lappas? Påpeka det och försök få till ett bättre pris! Speciellt på loppis och marknader. En bra sak är att fråga "Har du provat att få bort denhär fläcken?" Oftast har den som säljer inte tid med sådant extra arbete... och ger dig ypperligt tillfälle att pruta!

 

 


Kommentarer
Postat av: MissJitterbop

Ja men man måste vila för att orka ;)Har spanat in detta inlägg förut och ska absolut besöka dessa affärer! Det blir tyvärr inte förens i början av Juni, då blir vi där en hel helg. Men kanske tar mig ner över dagen innan dess.Kram!

2012-02-20 @ 10:41:29
URL: http://jitterbopbaby.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0