Over there...


Nu har vi landat... Vi kämpar fortfarande med dygnsrytmen, men vi har vunnet med en hel dags shopping på pengun, ross och Bettie Bage... samt tittat på vattenshowen utanför utanför Bellagio!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/752248/images/2012/pic_196263557.jpg" class="image">


Vacation!

 

 

Imorgon flyger vi till Vegas, självklart ska jag försöka ta mig tid att blogga från min smarta (inte så retro) telefon när vi är där...

 

Xoxo PD!


The waffle!

 

Igår efter en lång arbetsdag serverades jag frasiga våfflor med jordgubbar, vispgrädde och skumpa... En lyxig våffeldag med andra ord! Självklart gräddades våfflorna i "Månlandaren", Husqvarna designad av Sixten Sason. Porslinet är "Pigg", Uppsala-Ekeby, Gefle och champangeglasen är loppisfynd av okänt ursprung! Ett nytt tillskott köket är vår bänk-handvisp "JE-STA-FA Moss Norway"

Otroligt effektiv att vispa grädde med! - Varje husmors dröm!

 

 

 


Rockabilly Festival! Morning after...

 

Bilder från igår som spenderades på välkänt Jazzhak i Stockholm...

 

 

Terry O'Connel and his pilots är en hyfsat nyupptäckt personlig favorit. Alltid lika underhållande att titta på med bra repotoar... bandet från Västerås behöver väl ingen närmare presentation?!

 Väl hemma blev det en sängfösare i form av rom och cola framför lite svartvitt brus... Finns det något bättre att somna in till? Swing it magistern från 1940!Rockabilly Festival!

 

 

En dag på stan! Efter att vi besökt några antikhandlare vid Odenplan passerade vi en anslagstavla där vi skymtade en Hotrod och bokstäverna "...ABILLY" i följd. Efter lite rivande visade det sig att Stampen håller Rockabilly Festival i helgen så där kan ni träffa oss ikväll!


Va va woom! Va va who?

 

Jag älskar hennes figur och hennes frisyrer... Hon syns ofta som modell åt Bettie Page clothing och Pinup Couture. Jag vill nästan alltid köpa det hon bär. Men vad heter hon? Hojta gärna till om ni vet!

 

Mönstrade cirkelkjolar kan man aldrig ha för många av...


Åh! vad jag ångrar att jag inte klickade hem den här underbara kjolen i rött istället för svart...

 

...och den här klänningen har ni ju sett här på bloggen, fast på mig!

 

 


Mormors Garderob!

 

Surfade runt på Pinupgirlclothing.com här om dagen och hittade denhär fina kjolen, som jag även tyckte såg lite bekant ut. Senare slog det mig att jag har en skjortklänning efter min egen mormor med liknande tryck och  färgskala! Jag undrar om tyget till klänningen ursprungligen kom från USA för produktion till sverige och även såldes där som någon retroälskande designer hittat secondhand och inspirerats av, eller är det bara en ren slump?

 

 

Mina bästa vintage plagg kommer efter mormor. De sitter oftast som klippt och skurna på mig, eller för att citera min svägerska när jag hittade den röda ylleklänningen på Morfars vind "den sitter irriterande perfekt" Andra klänningar och kjolar hittade jag i säckar och kartonger märkta "mattrasor" dvs. Mormors plan var att klippa sönder dem och väva mattor av mina blivande finklänningar! Tråkigt nog gick mormor bort när jag bara var 4 år så jag kan varken skälla på henne för mattrase-planer eller fråga henne om vart och när hon köpt alla plaggen.. Jag undrar vad hon hann kassera som jag gick miste om?

 

Andra favoriter från mormor är en rosa, vid kjol i rutigt och prickit, en rödvit randig skjortklännig... Och flera andra plagg som jag inte lyckats fånga på bild än!

 


TÄVLING!


Missretro.se är en ny webbshop för alla retro-älskare, Här är tre av mina favoriter! Samtliga kommer från märket Hell Bunny och kostar 499-539 kr hos Missretro.se!

 

 

Just nu har du chansen att vinna en klänning från deras webbshop!

Tävlingen når ni genom att länka till följande adress:
http://www.facebook.com/missretro.se/posts/395723643775082

MissRetro.se är en sida dedikerad till Rockabilly, 50-talet, Marilyn Monroe, Volvo Amazon, Elvis och allt som får en på glatt humör. De som står bakom MissRetro, är ett par från Malmö som inget hellre vill än att detta ska bli den nya naturliga startsidan för alla intresserade av 50-talet!

 

- Good luck to all you retrogirls!

 


RSS 2.0