Mormors Garderob!

 

Surfade runt på Pinupgirlclothing.com här om dagen och hittade denhär fina kjolen, som jag även tyckte såg lite bekant ut. Senare slog det mig att jag har en skjortklänning efter min egen mormor med liknande tryck och  färgskala! Jag undrar om tyget till klänningen ursprungligen kom från USA för produktion till sverige och även såldes där som någon retroälskande designer hittat secondhand och inspirerats av, eller är det bara en ren slump?

 

 

Mina bästa vintage plagg kommer efter mormor. De sitter oftast som klippt och skurna på mig, eller för att citera min svägerska när jag hittade den röda ylleklänningen på Morfars vind "den sitter irriterande perfekt" Andra klänningar och kjolar hittade jag i säckar och kartonger märkta "mattrasor" dvs. Mormors plan var att klippa sönder dem och väva mattor av mina blivande finklänningar! Tråkigt nog gick mormor bort när jag bara var 4 år så jag kan varken skälla på henne för mattrase-planer eller fråga henne om vart och när hon köpt alla plaggen.. Jag undrar vad hon hann kassera som jag gick miste om?

 

Andra favoriter från mormor är en rosa, vid kjol i rutigt och prickit, en rödvit randig skjortklännig... Och flera andra plagg som jag inte lyckats fånga på bild än!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0