Gräsmattan får ej beträdas!


Idag var vi på vår första husvisning. Ja, vi går i hus-köpar-tankar men det kommer att dröja något år eller två. Tills dess kommer vi hålla koll på marknaden så vi vet att vi gör ett klipp när det dyker upp... Under tiden fortsätter vi att samla möblemang och bohag till vår framtid! Senaste fyndet i hopp om att en dag bli husägare är denna fantastiska skylt...
Jag har sett en likadan i filmen Dubbel8 och när jag såg den på tradera med en annons som löd:

"En helt unik och rolig raritet från 40/50-talet. gedigen varningsskylt i tung metall med text på båda sidor "gräsmattan får ej beträdas". enligt säker uppgift har skylten sitt ursprung i humlegården i stockholm. höjd 90 cm. skyltens diameter 25 cm. obs. hämtas i märsta."


Det blev självklart budgivning. - Hustomt eller ej! Det visade sig att säljaren tidigare hade sålt vinylsinglar till gubben min. Han hade inte sett Dubbel8 så när gubben skickade ett mail med klippet nedan, fick vi ett otroligt fint mail till svar: "Din tjej måste ha falkögon som såg skylten. Jag menar, klart den syns, men man måste verkligen ha känsla för detaljer för att dels se den, dels komma ihåg den i en Tradera-annons." Nu står skylten hörnet av vårt vardagsrum lutat mot väggen som en påminnelse om att vi en dag kommer hitta vårat drömhus!Skylten syns från min 11:14 och framåt.
Huset var byggt 1957 och hade otroligt mycket potenial att bli återställt. Alla Köksstommar och garderober var kvar samt alla dörrar med handtag och lysknappar. Överallt var det fula tapater och plastmattor och det kliade rejält i fingrarna på mig för att se vilka skatter som kunde gömma sig där under.


Kommentarer
Postat av: Jojo

Men du har ju känsla för detaljer, det e ju därför du e så duktig : )

Hoppas ni hittar ett fint hus med en lagom stor gräsmatta till skylten ; )

Kram

2012-05-20 @ 21:19:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0